Kochani,
jak tytuluje sie w Polsce pisemnie ludzi, z ktorymi jest sie w luznym, ale milym kontakcie?
Mila Pani Olu? Kochana Pani Olu? Szanowna Pani Olu?
Kochani,
jak tytuluje sie w Polsce pisemnie ludzi, z ktorymi jest sie w luznym, ale milym kontakcie?
Mila Pani Olu? Kochana Pani Olu? Szanowna Pani Olu?
napisałabym: Droga Pani Olu
Renia, no co ty, przeciez my jestesmy na Ty.
kochana Olu,
pozdrawiamy Ciebie z Polski!!!!
Siemanko Olu
ZitatOriginal von Ola
Renia, no co ty, przeciez my jestesmy na Ty.
Dla mnie to jestes Olka-Rockendrolka Fertig.
Pewnie sama nie wiesz, jak pisac?
oooh, to ja was wszystkich pozdrawiam.
Renia, masz racje, ja juz naprawde nie wiem jak pisac.
ale Olka-Rockendrolka... to mi sie podoba.
ZitatOriginal von Ola
ale Olka-Rockendrolka... to mi sie podoba.
No to masz teraz tutaj ksywke...
ZitatOriginal von Choma
napisałabym: Droga Pani Olu
Gosiu, a nie bedzie to odebrane jako natarczywe?
Spotykam tez czesto pozdrowienie "witam" - ale wychodzi chyba na to, ze jest to dosc neutralne?
"witam" cz "dzień dobry" jest całkiem neutralne.
do luźnego i miłego kontaktu pasuje "droga Pani Olu" jak najbardziej.
A tak właściwie to większość ludzi w PL (hmmm... w moim otoczeniu) nie przywiązuje wagi do takich drobiazgów i nie analizuje: natarczywość? spoufalanie? co taki zwrot ma oznaczać itd...
A jeśli się przejmują - to ich problem!
ZitatOriginal von Choma
A tak właściwie to większość ludzi w PL (hmmm... w moim otoczeniu) nie przywiązuje wagi do takich drobiazgów i nie analizuje: natarczywość? spoufalanie? co taki zwrot ma oznaczać itd...
No tak... Koresponduje wlasnie ze zwierzeca fundacja z Polski, gdzie chce przejac adopcje kota na odleglosc. Babki sa wspaniale - i tak wlasnie nie wiedzialam, jak zagadac...
Zitatod ReniA
No tak... Koresponduje wlasnie ze zwierzeca fundacja z Polski, gdzie chce przejac adopcje kota na odleglosc. Babki sa wspaniale - i tak wlasnie nie wiedzialam, jak zagadac...
Tacy ludzie na pewno są ok i można wręcz "spoufalić" się! Kein Problem!
Du hast noch kein Benutzerkonto auf unserer Seite? Registriere dich kostenlos und nimm an unserer Community teil!