Polnische Kurzgedichte

• Hallo,

hoffe ich bin in diesem Thread richtig, falls nicht bitte verschieben.

Ich suche polnische Kurzgedichte und Zitate ( zum polnisch lernen), deswegen ohne Übersetzung. Gibt es irgendwo welche im Internet?

Danke im vorraus.

Man sieht nur mit dem Herzen gut, das wesentliche ist für die Augen unsichtbar.

• Dopóki nie skorzystałem z internetu nie wiedziałem że na świecie jest tylu idiotów
    Stanisław Lem

Są dwie nieskończone rzeczy: wszechświat i ludzka głupota. Choć mam wątpliwości co do wszechświata.
    Albert Einstein

Bogaczu hardy, próżno śmiejesz się z nagiego. Nago wychodzim na ten świat, nago pójdziemy z niego.
    Daniel Naborowski

Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą
    św. Augustyn

Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują.
    Albert Einstein

Pierwsza zasada życia: nie przywiązuj sie do rzeczy, miejsc i ludzi.
    cytat społecznościowy

Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o twoich planach na przyszłość (If you want to make God laugh, tell him about your plans).
    Woody Allen

Dla ciebie jestem ateistą, dla Boga - konstruktywną opozycją
    Woody Allen

Umiejętność żeglowania polega na tym, że żeglarz potrafi płynąć również pod wiatr.
    Victor Emil Frankl

Każdy jest twórcą swego losu , ale tylko ludzie sukcesu skłonni są to przyznać
    Bill Beattie

Bankier to osoba, która daje Ci parasol w słoneczny dzień i zabiera go w chwili gdy zaczyna padać.
    Mark Twain

Nie wystarczy dużo wiedzieć, żeby być mądrym.
    Heraklit z Efezu

Staraj się być mądrzejszym od innych, ale nie mów im tego.
    Philip Chesterfield

Lepiej zrozumieć mało,niż zle
    Anatol France

Wenn Du damit durch bist gibt es die nächsten.

• Zitat

Original von renasia
    Hallo,

hoffe ich bin in diesem Thread richtig, falls nicht bitte verschieben.

Ich suche polnische Kurzgedichte und Zitate ( zum polnisch lernen), deswegen ohne Übersetzung. Gibt es irgendwo welche im Internet?

Danke im vorraus.

Vielleicht Lec ...

http://cytaty.eu/autor/stanislawjerzylec.html

Jetzt mitmachen!

Du hast noch kein Benutzerkonto auf unserer Seite? Registriere dich kostenlos und nimm an unserer Community teil!