• Zitat

Original von Choma
    ki-erat

a co to jest?

[font=Comic Sans MS][size=24][color=firebrick]w w w . B a i l a M e - F i t . d e[/color][/size][/font]
    [size=18][color=blue]* fit mit Tanzen *[/color][/size]

• kierat! napisałam z myślnikiem, bo nie napisałam na ostatnie literę, tylko na dwie ostatnie "ki"

[color=#000066]Jeśli potrafisz śmiać się z siebie, będziesz miał ubaw do końca życia[/color] :D

Einmal editiert, zuletzt von Choma (16. Februar 2008 um 19:13)

• Zitat

Original von Choma
    kierat! napisałam z myślnikiem, bo nie napisałam na ostatnie literę, tylko na dwie ostatnie "ki"

Hej Chomuś, nie o to mi chodziło, ja po prostu nie wiem co to jest! :prosi

[font=Comic Sans MS][size=24][color=firebrick]w w w . B a i l a M e - F i t . d e[/color][/size][/font]

• kierat - :mysli Tretmühle?

1. mozolna, nużąca jednostajnością, ciężka praca

2. urządzenie pozwalające na wykorzystanie siły zwierząt pociągowych do poruszania obrotowych części maszyn rolniczych

3. kierat (niem. Kehrrad)
    a. tech. urządzenie wykorzystujące do napędu maszyn pracę zwierząt pociągowych.
    b. w przenośni ciężka i monotonna praca.

przykłady zdań:

- zaprząc konia do kieratu,
    - chodzić w kieracie;
    - być w kieracie codziennych spraw

znowu sie czegoś nauczyłam :oczko

kolej na wyraz na literę "t"

[color=#000066]Jeśli potrafisz śmiać się z siebie, będziesz miał ubaw do końca życia[/color] :D

3 Mal editiert, zuletzt von Choma (16. Februar 2008 um 21:19)

• dziękuję pięknie za objaśnienie! :okok

a na "t" biorę tytoń

• Zitat

Original von Choma
    ale wymyśliłeś... wyraz na "ń"...

ńok :dokuczacz (czyli "koń" od tylca :oczko )

jak nie znasz za dużo slow polskich, to mogłaś słowo na "o" wziąść! :pocieszacz

Jetzt mitmachen!

Du hast noch kein Benutzerkonto auf unserer Seite? Registriere dich kostenlos und nimm an unserer Community teil!