felieton
Beiträge von liwia
-
-
zaproponowalam Ciebie, ale mozesz przeciez odmowic, to byl moj czyn w dobrej intencji :usmiech....my tu wszyscy przeciez tez z Toba i Ania zostaniemy i potrenujemy jezyk ojczysty...

-
ty wiesz, ze ja zawsze tylko w dobre intencje mam, a Ty mi tu z brzytwa

-
w sina dal
-
-
ciekawosc
-
hilft doch unserer ania lopi-el und uns allen, es wäre schön, wenn das forum hier auch "brennen" würde und ich denke, dass du genug humor und ideen hättest...das meiste problem fast bei allen ist, vermute ich die zeit und nicht die lust....
pomoz lopi naszej Ani i nam wszystkim, byloby super jakby sie to forum tez tutaj rozruszalo i mysle, ze Ty mialbys wystarczajaco humoru i pomyslow...najwiekszym problemem dla wszystkich jest po prostu czas a nie ochota...
mamy pierwszego kandydata czy nie?

-
to nie sa WYBORY w dziewczetach tylko w slowach lopus

-
nie wiem teraz czy mam z baju baju cos kojarzyc czy z tym laskotliwym mozgiem hihi
baju baju bede w RAJu
laskotliwy mozg kojarze ze SPRYTem

wybierzcie sobie cos, co wam sie bardziej podoba

-
ok, no to boska piosenka.........no kogo????
"....zanim sie z toba oswoje
tak sie boje
licze do trzech - rzucam czar
zapomnij o mnie mily...."mam nadzieje, ze nie jest za proste

-
opetaniec
-
lady punk

MUZYKA
-
Zitat
Original von mentos
erekcja (albo nie :stres)erekcja u urologa???? biedny lekarz...no chyby, ze to pani urolog hihi
ROZLADOWANIE (w tym przypadku seksualne, moze tez byc elektryczne, z czym ktos to tam kojarzy)

-
masz juz?
to do UROLOGA, ale to szybko!!!! -
estetyka
-
sztuka kochania

-
ich denke, dass weder kaschubisch noch schlesich als eigenständige sprache gesehen werden soll, die dialekte sind durch volkswanderung entstanden und gehören zur kultur Polen.
jeder, der sich in diesen regionen mit polen identifizieren kann wird auch hochpolnisch sprechen wollen und diese sprache als amtssprache akzeptieren.
idee, wie in schlessien vor n paar jahren, ortsnamenschilder auch in deutsch zu schreiben, ist nicht durchgekommen, die hatte aber nichts mit schlesiern zu tun sondern mit deutscher minderheit in polen. der ewige "konflikt" zwischen schlesiern, deutschen (flüchtlingen) und polen ist noch nicht überall da begraben, deswegen bringt man schlesisch oft mit abneigung in verbindung, was ich schade finde!!
ich kann selber schlesisch sprechen, komme aus opole und habe als kind mit kindern immer in diesem dialekt gesprochen, allerdings nie im unterricht oder mit meinen eltern, zu hause gabs nur polnisch.
-
rabarbar
-
Zitat
Original von liwia
kartofle lopi

albo ziemniaki
-
Zitat
Original von elLopo
a kogo wykopali?;)kartofle lopi