Beiträge von kamikadze55555

heh, Mein Deutsch ist swach... also Ich bin hier :P
    Sugestie... Ich weiss nicht, wie ist das auf Deustch, aber Ich habe ueber SUGESTIA, UWAGA gefunden :P
    Auf Polnisch:
    Dziękuję za uwagi, sugestie...
    Auf Deutsch:
    Danke fuer .... und Ich weiss nicht hier :P

Gruesse

Na klar, dass ich dich verstehe. Dich Polnich ist besser als meine Deutsch :P Danke fuer Sugestie :D
    Und vielen danke alles fuer herzliche wilkommen :D

Od dziś nie będę korzystał z translatora :P Dlatego wszystkie moje słowa, których nie będę wiedział po niemiecku, będę pisał po polsku otaczając je znakami zapytania :oczko Jak Wam się chce, mozecie mi je wypełniać w odpowiedzi. To tylko tak dal informacji :ROTFL

Gruesse

choma:
    samo gaefallen powinno być gefallen, a w odmianie : gefaellt np :) Mój błąd... Co do propozycji : może jest prawidłowa, może nie, też nie wiem :D

Lars726:
    Najpierw napisałem po polsku, potem starałem się podobnie po niemiecku, więc teoretycznie tłumaczenie masz powyzej tekstu niemieckiego, ale to teoretycznie :) Też sie właśnie po to sie tu zapisałem :P

Rammstein (często zapisywane skrótowo jako R+) – niemiecki zespół grający muzykę z gatunku industrial metal. Powstał na początku 1994 roku, jego nazwa pochodzi od amerykańskiej bazy lotniczej (Ramstein Air Base) w Niemczech, położonej obok miasta Ramstein-Miesenbach, w której miała miejsce katastrofa lotnicza, o której zespół nagrał utwór o tej samej nazwie[3]. Publiczność na koncertach skandowała słowo "Ramstein", dlatego zespół przyjął je jako swoją nazwę, ze zmienioną pisownią[potrzebne źródło].
    Na pomysł stworzenia zespołu wpadł Richard Kruspe, do którego dołączyli Christoph Schneider i Oliver Riedel. Następnie przyłączyli się Till Lindemann, Paul Landers oraz Christian Lorenz. W takim składzie zespół gra do dziś.

aus Wiki
    Nie bede pisał swoimi słowami, bo mógłbym sie tak rozpisać, ze by wyszło masło maślane :)

Gruesse :ostr:

Witam! Nazywam się Patryk, pochodzę z Polski i mieszkam teraz we Wrześni ( niedaleko Poznania). Zarejestrowałem się, bo chciałbym podszkolić swój ulubiony język - niemiecki, no i oczywiście poznać nowych ludzi oraz być w grupie, która łamie stereotypy o Niemcach w Polsce i na odwrót :) Bardzo lubię Niemcy i Niemców, podoba mi się Wasz język ( angielski jest zbytpopularny) i Wasza mentalność i Wasz Rammstein :P Swoje posty będę starał się pisać w j. niemieckim i polskim (angielskim jest nudny). Oczywiście polski - mój język ojczysty - jest perfekt i tu służę pomocą. To samo chcę z niemieckim od Was

Hallo! Ich heisse Patryk und ich komme aus Polen. Ich wohne jetz in Wreschen ( schliessen Posen). Ich habe mich registriert hier, weil ich meine Lieblingssprache - Deutsch kennen lernen moechte, und man sein in der Gruppe, die die Sterotypen bei Dutsche in Polen brechen und na klar umgekehrt :P Ich mag sehr Deutschland und Deutsche, Ich gaefalle mir Ihre Sprache ( Englisch ist zu populaer) und Ihre Mentaliteat und Ihr Rammstein :) Meine Posten werde ich in Deutsche und Polnisch (Englisch ist langweilig) schreiben. Na klar Polnisch - meine Muttersprache -ist perfekt und Ich bin hier hilfreich und will dasselbe bei Ihr :P

Gruesse aus Polen :P
    Pozdrowienia z Polski