czy ten druk e 104 zalatwia sie napewno w zus bo oni mi powiedzieli ze w nfz ciaglosc skladek zdrowotnych mozna wybrac??
Beiträge von anaka82
-
-
super
jestem pod ogromnym wrazeniem ze tak jasno to tlumaczysz i wszystko na temat, rewelacja poprostu, bardzo Tobie dziekuje za te odpowiedzi
czyli tylko jest potrzebny ten druk e 104 z zusu??? w narodowym funduszu zdrowia w polsce nie trzeba nic wyciagac??
-
witaj bardzo dziekuje Ci za jasna odpowiedz, super,
tak mam ubezpieczenie w polsce ciagle, nigdy bez niego nie bylam,
a czy w polsce dlugo sie czeka na ten druk??
a czy nie mozna zglosic sie do jakiegos urzedu pracy w niemczech?? ja bardzo chetnie poszlabym do pracy tylko napewno nie odrazu ja znajde, moj niemiecki jest bardzo slaby,
slyszalam ze mozna zarobic do 400 euro i tez jest sie ubezpieczonym ??? czy to prawda???
ah i czy to prawda ze jesli zapisze sie do prywatnego ubezpieczenia to juz nie bede mogla nigdy wrocic do panstwowego???
-
ile kosztuje takie prywatne ubezpieczenie i czy potem moza przejsc na panstwowe??
a gdzie najtaniej sie ubezpieczyc??
jakie dokumenty sa potrzebne zeby wyjechać?? dla mnie i dla dziecka??
a moze mozna w polsce ubezpieczyc sie prywatnie gdzies taniej??
-
Witam
Chciałabym przeprowadzić się na stałe do Niemiec do mojego partnera, chcemy razem zamieszkać, to znaczy ja u niego, on jest tam juz ponad 20 lat i ma od zawsze obywatelstwo, pracuje, ja mam małe dziecko 3,5 roku ale on nie jest ojcem jego, narazie chcemy poczekać ze ślubem, chciałam się zapytać czy dostane tam ubezpieczenie na sibie i dziecko i gdzie to zalatwic??? z góry dziękuje!