Gra: Co to za melodia?

• cześć Forumowicze-hazardziści;)
    "wymyśliłem" nowa grę, może wam się spodoba!:)

Zitat

Zasady gry:
    Każdy Windows komputer ma na "pokładzie" Audiorecorder. Tym programem nagrywamy swoją melodie w formacie WAV i wstawiamy tutaj. Teraz inni próbują odgadnąć co to za melodia. To musi być Polska melodia, z piosenki, filmu albo bajki. Melodie tą [COLOR=seagreen]gwiżdżemy[/COLOR], [COLOR=seagreen]nucimy[/COLOR], albo [COLOR=seagreen]gramy na instrumentach[/COLOR].
    [COLOR=red]Nie wolno używać nagrań komercyjnych![/COLOR]
    Zagadka jest rozwiązana jeżeli zna ktoś tytuł i piosenkarza, albo nazwę bajki/filmu z którego melodia ta jest, albo zna tekst piosenki.
    Tak jak w innych grach w tym forum, ten co odgadnie, może jako następny swoją melodie wstawić do zgadywania.
    Życze Wam miłej zabawy!:)

=========================================================

[COLOR=blue]Hallo Forum-Leute-Hasardeure;)
    Ich habe mir ein neues Spiel "ausgedacht" - mal sehen, ob es euch gefallen wird!:)

Zitat

Spielregeln:
    Jeder Windows Computer hat am Bord einen Audiorecorder. Mit diesem Programm nehmen wir unsere Melodie im WAV-Format auf und fügen sie hier ein. Jetzt müssen andere versuchen, diese Melodie zu erraten. Es muss eine Polnische Melodie aus einem Lied, einem Film oder einem Märchen sein. Diese Melodie [COLOR=seagreen]pfeifen, summen[/COLOR] wir, oder wir [COLOR=seagreen]spielen sie auf einem Instrument[/COLOR].
    [COLOR=red]Es dürfen keine kommerziellen Aufnahmen verwendet werden![/COLOR]
    Die Aufgabe gilt als gelöst, wenn jemand den Titel und Sänger oder den Titel des Film's/Märchen's erkannt hat oder den Text des Liedes wiedergeben kann.
    So wie in anderen Spielen hier im Forum, derjenige der es gelöst hat, kann als Nächster seine Melodie zum Spielen vorstellen.
    Wünsche Euch viel Spaß!:)

[/COLOR]

Zitat

[font=Comic Sans MS][size=24][color=firebrick]w w w . B a i l a M e - F i t . d e[/color][/size][/font]
    [size=18][color=blue]* fit mit Tanzen *[/color][/size]

3 Mal editiert, zuletzt von elLopo (28. Oktober 2007 um 19:11)

• Zitat

Original von ADI
    Bravo!!!!
    pary razy sluchalam ale nic nie wiem.. :krzyk mysle : bajka Jan i Gosia???

NIE!

P.S. mam nadzieje ze falszywie nie gwizdalem!;)

[font=Comic Sans MS][size=24][color=firebrick]w w w . B a i l a M e - F i t . d e[/color][/size][/font]

• Zitat

Original von Choma
    Miś Colargol
    Colargol ~ Barnaby ~ Jeremy - The Music

jeśli moja odpowiedź jest prawidłowa, to moja zagadak będzie troche później, bo muszę ją wcześniej przygotować :oczko , a nie umię tak ładnie, jak El, gwizdać! :haha

BRAWO Gosiu!:)

:oklasky :oklasky :oklasky

• Zitat

Original von Choma
    moja pierwsza próba :oczko

to ladnie ci sie udalo!:)

• Zitat

Original von elLopo

to ladnie ci sie udalo!:)

a gdzie Twoja odpowiedź? Znasz to przecież! hihihihihihi

[color=#000066]Jeśli potrafisz śmiać się z siebie, będziesz miał ubaw do końca życia[/color] :D

• Zitat

Original von Choma

a gdzie Twoja odpowiedź? Znasz to przecież! hihihihihihi

daje jeszcze mozliwos innym na rozwiazanie!:D

p.s. a jak Ci sie ta gra podoba, oczywiscie pozniej beda moze jakies trudniejsze melodie!;)

• Zitat

Original von elLopo
    p.s. a jak Ci sie ta gra podoba, oczywiscie pozniej beda moze jakies trudniejsze melodie!;)

szlenie sympatyczna, tylko wymaga trochę czasu, by "zadanie" przygotować! hihihihi
    Może tu odkryjemy jakieś talenty?????????? :oczko

jestem ciekawa, czy Charly "zagitarzy" nam tutaj coś :prosi

[color=#000066]Jeśli potrafisz śmiać się z siebie, będziesz miał ubaw do końca życia[/color] :D

Einmal editiert, zuletzt von Choma (28. Oktober 2007 um 21:40)

• Melodia Chomy

a wiec kto zna ta melodie?

Einmal editiert, zuletzt von elLopo (28. Oktober 2007 um 22:48)

• Zitat

Original von lamammamiah
    Naprawde fajny pomysl ElLopo, tylko jak ja zaspiewam to juz nigdy nie bedziesz mogl, powaznie ze mna rozmawiac a gwizdac nie umiem.
    I CO TERAZ :mysli

a rozmawialismy juz ze soba powaznie?;)

I jak napisalem, mozesz ZANUCIC, albo zagrac na instrumencie! A wiec nie masz zadnych wymowek!:D

no to odgaduj!:)

• Zitat

Original von Ola
    no fajnie, taka swietna gra, a moje glosniki od wczoraj nie dzialaja!!! :beczy:boese014:

ellopo, eine sehr gute Idee- ich hoffe ich kann bald mitmachen. :okok

Olu, podlacz sluchawki, to mozesz posluchac i pograc z nami!:)

• Zitat

Original von liwia
    Czy chodzi o "czterech pancernych i pies" ?

:oklasky :oklasky :oklasky Tak, Liwia, próbowałam "wygwizdać" :oczko piosenkę z tego serialu... "Deszcze niespokojne, potargany świat, a my na tej wojnie, ładnych parę lat..." itd....
    Teraz kolej na Twoje "dokonanie" i mam nadzieję, że Ciebie też nikt nie "wygwiżdże". :haha (oh ta gra słów!)

ADI: przepraszam, że tak cicho nagrałam, ale gdy było głośniej - to strasznie "gwizdało" w głośnikach, jakby jakaś wichura przechodziła obok, hihihihihi

Jetzt mitmachen!

Du hast noch kein Benutzerkonto auf unserer Seite? Registriere dich kostenlos und nimm an unserer Community teil!