Tłumaczenie Aufenthaltsanzeige gemäß § 5 FreizügG/EU

• Dzień dobry i witamy na forum.
    Owszem, można tu prosić o tłumaczenia, ale nie zapomnijmy że są ode darmowe i dobrowolne.

Jeżeli już raz wypełniałeś formularz to w czym problem?
    Zajżyj do słownika zamim prosisz o przetłumaczenie całego dosyć trudnego formularza.
    Albo wstaw tutaj pojedyńcze słowa lub wyrażenia z którymi masz problem, zanim ktoś zacznie przetłumaczyć słówka które i tak znasz.
    Zaoszczędzisz nam czasu- oczywiście nie jest to dla ciebie takie wygodne, ale może dostaniesz wtedy szybszą odpowiedź.

Zitat

Rok temu wypełniałem ten formularz, chcę tylko przedłużyć zezwolenie na pobyt i czy muszę jeszcze raz go wypełniać.

O to najlepiej się zapytać w samym biórze, niektóre sprawy różnią się od miasta do miasta.
    Chyba że akurat jest tutaj ktoś z Kleve...

życzę powodzenia

Nevermore...

• W tamtym roku pomagał mi mój kolega który zna niemiecki perfekt a teraz jest niedostępny.

A jezeli chodzi o słownik. To prawda, tekst jest trudny i dlatego nie chcę kożystać ze słownika poniewaz nie będe miał tego dobrze przetłumaczonego.

P.S
    mieszkam w Emmerich, niedaleko Kleve

• hallo siodmyrejon1,

sprobuje Ci trudniejsze zdania po kolei przetlumaczyc, wychodze z zalozenia, ze imie, nazwisko itd. wiesz co znacza?

X posiadam zaswiadczenie o swobodzie europejskiej zgodny z § 5 FreizügG (jak masz ten wisz to robisz krzyzyk i nie musisz nastepnego zaznaczac)

X ubiegam sie o zaswiadczenie o mojej swobodzie europejskiej w urzedzie dlaobcokrajowcow, legitymujac sie:

X waznym paszportem (numer serii)..............( kopia paszportu)
    X waznym dowodem osobistym (numer serii)..........( kopia dowodu)

zameldowalem sie ...(data)....w...................(adres)..............

POWOD MOJEGO POBYTU

X dzialalnosc gospodarcza (kopia zameldowania dzialalnosci)
    X zatrudnienie w zakladzie (adres zakladu)
    X poszukuje pracy
    X studiuje / robie wyksztalcenie zawodowe (niepotrzebne skreslic)
    X emeryt /rencista
    X sprowadzenie czlonka rodziy
    Jestem czlonkien natepujacego czlonka europy:

imie, nazwisko, miejsce i data urodzenia, obywatelstwo, adres.

X pozostale

dzieci, ktore chce rownoczesnie zameldowac:
    ...
    ...
    ...

OSWIADCZENIE

oswiadczam, ze podane wyzej dane osobowe i powod mojego pobytu wypelnilnione zostaly przeze mnie dobrowolnie, w pelni i zgodnie z prawda .

nie zapomnij sie podpisac. jak masz jeszcze pytania , to pytaj.
    powodzenia

When nothing goes right, go left!

Jetzt mitmachen!

Du hast noch kein Benutzerkonto auf unserer Seite? Registriere dich kostenlos und nimm an unserer Community teil!