Hallo
kennt jemand ein gutes Rezepz für Krokieten
Kochen
-
-
-
Nein!
Die Grossen mit Kraut und so -
Ok! Ich weis jetzt zwar nicht welche du meinst, aber sind diese vielleicht auf den Bildern drauf?
http://www.zpmgrot.pl/ger/wyroby-kulinarne.php -
JA
DIE MIT 55555555555555555555555555
=) =) =) =) =) =) =)
-
Sorry, aber Kroketten mit Kraut finde ich nicht!
Ich finde nur Kroketten mit Pilzen:
http://rezepte.grocceni.com/pilzkroketten.html -
So! Ich habe gesucht, gesucht und gesucht und bin dann doch noch fündig geworden. Diese Seite ist sogar auf polnisch:
http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=3232Gruß Rafael
-
witaj Bartku!
jeśli nadal interesuje cie przepis na krokiety z checia Ci go podam:)pozdrawiam
-
Czesc
Jeszcze jestem zainteresowany jak masz troche czasu to mi ja napisz.
-
A oto prosty pprzepis na krokiety:)
Ciasto: stosuje sie zezwyczaj taki sam pzrepis jak na ciasto na naleśniki. To w zależności od farszu.
A więc:
1 jajko
1 szklanka mąki
1/2 szklanki wody
1/2 szklanki mleka
szczypta soli
olej do smażeniaFarsz: mój ulubiony
1/2 kg mięsa mielonego
40-50 dag pieczarek
1 czerwona świeża papryka
1 zółta świeża papryka
1 cebulka
sól
pieprz
vegeta lub podobna pzryprawa , bądź 1/2 kosteczki knorrapanierka:
bułka tarta
2 jajkasposób przygotowania:
1)ze skladników na naleśniki robimy ciasto , smażymy je , ale nie przypiekamy zbyt mocno , tak żeby dawały się latwo zwinąć;).Jeśli chcemy zrobić większą ilość wystarczy podwoić wszystkie składniki.
2)a teraz należy przygotować farsz. mięso mielone wykładamy na patelnię i smażymy ,dodajemy odrobinę oleju aby nie przypalić mięsa, zresztą jak wiadomo mięso mielone ma w sobie wystraczająco dużo tłuszczu i nie będzie takiej potrzeby aby dodawać oliwy.Oddzielnie przygotowujemy pieczarki (można je ugotować bądź podsmażyć na patelni do momentu odparowania wody),gotowe pieczarki dusimy wraz z pokrojoną w kosteczki cebulką i papryką.
tak przygotowane skladniki do farszu (mięso ,pieczarki,cebulka,papryki) dusimy przez kilka minut dodając soli , pieprzu,vegety lub knorra.
Tak więc mamy gotowy farsz(pamiętajmy aby odcedzić zbędnego tłuszczu z farszu)
3)Na naleśniki nakładamy farsz i zawijamy je w kopertę ( ja wole zawijeć je tak samo jak gołąbki).Złożone krokiety panierujemy (ja namaczam w jajku,w mące , jeszcze raz w jajku i na koniec w bułce tartej) i podsmażamy na maśle lub na oleju(można też wykorzystać odcedzony wcześniej tłuszcz z farszu).życzę smacznego
Pozdrawiam AnnaP.S.
JAKO FARSZ DO KROKIETÓW TRADYCYJNIE STOSUJE SIĘ:
KAPUSTĘ Z GRZYBAMI
SZPINAK
SER
SMAŻONA KAPUSTĘ I WIELE INNYCH RZECZY -
Hallo
Dzieki
Jetzt mitmachen!
Du hast noch kein Benutzerkonto auf unserer Seite? Registriere dich kostenlos und nimm an unserer Community teil!