Lerne polnisch und könnte Hilfe brauchen...

• musię - muszę

zrobimy muzyka - będziemy grać na instrumentach - może to o to chodzi?:)

[font=Comic Sans MS][size=24][color=firebrick]w w w . B a i l a M e - F i t . d e[/color][/size][/font]
    [size=18][color=blue]* fit mit Tanzen *[/color][/size]

• Zitat

Original von ysewa

Mam nadzieję , że miałeś dzisiaj miły dzień. [COLOR=red](ich hoffe, dass du einen schönen tag hattest)?[/COLOR]
    No to życzę wam(tobie i koledze) miłego wieczoru. [COLOR=red]?? (vielleicht: ich wünsche euch einen schönen abend??[/COLOR]
    Wróć szczęśliwie do domu.[COLOR=red] ??[/COLOR]

pozdrawiam serdecznie :papa2

:mysli

możesz mi pomóc? nie wszysko rozumię...
    zo znaczy "życzę", "wam", "tobie i koledze" ( irgendetwas mit abendessen?? kolacia??) i "wróć szczęśliwe"..

nie mam ochota na prazy... ale muszę jechać... :szok

• Zitat

Original von Lars726
    :mysli

możesz mi pomóc? nie wszysko rozumię...
    zo znaczy "życzę", "wam", "tobie i koledze" ( irgendetwas mit abendessen?? kolacia??) i "wróć szczęśliwe"..

nie mam ochota na prazy... ale muszę jechać... :szok

życzę - ich wünsche
    wam - euch
    tobie i koledze - Dir und deinem Kollegen
    wróć szczęśliwie - komm glücklich zurück...

[COLOR=green]nie mam ochoty pracować[/COLOR]

[font=Comic Sans MS][size=24][color=firebrick]w w w . B a i l a M e - F i t . d e[/color][/size][/font]

• Hallo Lars,

elLopo był tak miły i już przetłumaczył. Mam nadzieję, że wasz wczorajszy wieczór był udany. Czy ty też grasz na gitarze, czy tylko twój kolega?
    Śpiewacie też?
    A jaki rodzaj muzyki?

[FONT=tahoma]Wahre Menschlichkeit ist köstlicher als alle Schönheit der Erde[/FONT] JOHANN HEINRICH PESTALOZZI

• Zitat

Original von ysewa
    Hallo Lars,

elLopo był tak miły i już przetłumaczył. Mam nadzieję, że wasz wczorajszy wieczór był udany. Czy ty też grasz na gitarze, czy tylko twój kolega?
    Śpiewacie też? [COLOR=red]???[/COLOR]
    A jaki rodzaj muzyki?

witam !

tak, wasze środy wieczór był bardzo udany. tak, ja "grać" gitara. mój kolega "grać" saxophon...

muzyki z lata '70... trochę jak pink floyd...

dobranoc.. :papa2

• Zitat

od Lars726
    dziękuję dla tłumaczenie! ja napisam wszystkie!

dziękuję za tłumaczenie! Odpowiem (oder: odpiszę) na wszystkie pytania.

odpowiem - ich antworte (irgendwann)
    odpiszę - ich schreibe zurück (irgendwann)

[color=#000066]Jeśli potrafisz śmiać się z siebie, będziesz miał ubaw do końca życia[/color] :D

Einmal editiert, zuletzt von Choma (29. März 2008 um 01:02)

• Zitat

od Lars726

witam !

tak, wasze środy [COLOR=green]nasz środowy[/COLOR] wieczór był bardzo udany. tak, ja "grać" gitara. mój kolega "grać" saxophon... [COLOR=green]gram na gitarze. mój kolega gra na saxofonie[/COLOR]
    muzyki z lata '70 [COLOR=green]muzyka z lat '70... muzyka z lat siedemdziesiątych [/COLOR]trochę jak pink floyd...

[color=#000066]Jeśli potrafisz śmiać się z siebie, będziesz miał ubaw do końca życia[/color] :D

• Zitat

Original von Choma

dziękuję za tłumaczenie! Odpowiem (oder: odpiszę) na wszystkie pytania.

odpowiem - ich antworte (irgendwann)
    odpiszę - ich schreibe zurück (irgendwann)

dziękję,

aber eigentlich wollte ich sagen: ich schreibe mir alles auf... :szok

da soll noch einer sagen... "deutsche sprache, schwere sprache...." ich finde polnisch ist trochę schwerer...

• Witam,

życzę miłego tygodnia

:papa2

[FONT=tahoma]Wahre Menschlichkeit ist köstlicher als alle Schönheit der Erde[/FONT] JOHANN HEINRICH PESTALOZZI

• życzę miłego tygodnia też. - życzę [COLOR=deeppink]Tobie[/COLOR] [COLOR=green]też[/COLOR] miłego tygodnia.

utro popołudnio mam kurs polskiego - [COLOR=green]jutro popołudniu[/COLOR] mam kurs [COLOR=deeppink]języka[/COLOR] polskiego

• Zitat

Original von elLopo
    życzę miłego tygodnia też. - życzę [COLOR=deeppink]Tobie[/COLOR] [COLOR=green]też[/COLOR] miłego tygodnia.

utro popołudnio mam kurs polskiego - [COLOR=green]jutro popołudniu[/COLOR] mam kurs [COLOR=deeppink]języka[/COLOR] polskiego

cześć elLopo,

jak leci? o co chodzi?

mam nadzieje, że kursu może mi pomóc nauczyć się jęsika polskiego

• Zitat

od Lars726

cześć elLopo,

jak leci? o co chodzi?

mam nadzieje, że kursu [COLOR=red]kurs[/COLOR] może mi pomóc nauczyć się jęsika [COLOR=red]języka[/COLOR] polskiego

oczywiście! Kurs pomoże Tobie w nauce języka polskiego!
    Życzę powodzenia i wytrwałości!

• Zitat

Original von Choma

oczywiście! Kurs pomoże Tobie w nauce języka polskiego!
    Życzę powodzenia i wytrwałości!

cześć choma...

dziękuję bardzo.
    mogę używać

życzę dobry wieczór.

• Zitat

Original von Lars726

życzę miłego tygodnia też.

utro popołudnio mam kurs polskiego :stres

dziękuję za życzenia.

Taki kurs to dobra rzecz.
    Ile osób bierze udział?

• życzę dobry wieczór - życzę [COLOR=green]dobrego wieczoru[/COLOR]

Jetzt mitmachen!

Du hast noch kein Benutzerkonto auf unserer Seite? Registriere dich kostenlos und nimm an unserer Community teil!