trudno w to uwierzyć...

• Przeglądając blogi na moikrewni.pl (verwandt.de) przeczytałam...

"Rosyjska chłopka, żona Fiodora, Wasilijewa wydała na świat 69 dzieci! Tym samym jest rekordzistą w tej dziedzinie. Dzieci rodziła w latach około 1725-1765 i z tego tylko dwójka zmarła w okresie niemowlęcym. Fiodorowa była w ciąży 27 razy, każda ciąża była mnoga.. 16 par bliźniaków, 7 x trojaczki, 4 x czworaczki.. To się nazywa mieć dużą rodzinę!"

:szok :szok :szok

[color=#000066]Jeśli potrafisz śmiać się z siebie, będziesz miał ubaw do końca życia[/color] :D

Einmal editiert, zuletzt von Choma (18. November 2008 um 23:07)

• Kurde, to chyba pół Rosji pochodzi od tej jednej kobiety. :szok

... und nein: Das in Polen an vielen Straßen anzutreffende Warnschild mit der Aufschrift 'PIESI' bedeutet nicht, dass mit auf der Straße herumlaufenden Hunden zu rechnen ist! :haha

(pies, pl. psy -> Hund --- pieszy, pl. piesi -> Fußgänger) :oczko

• po "naszej" panience Kulawik... posłuchajcie 6-letniej Angielki...

Connie Talbot

albo genialnie "jodłującą" młodą Amerykankę...
    Taylor Ware

jestem pełna podziwu... "to coś" ma się chyba w genach... zaczęłam od Connie... ale tyle utalentowanych dzieciaków jest na świecie...
    Quinn Sullivan - coś dla Larsa, Chrly'ego....

[color=#000066]Jeśli potrafisz śmiać się z siebie, będziesz miał ubaw do końca życia[/color] :D

2 Mal editiert, zuletzt von Choma (1. Dezember 2008 um 13:47)

• Na pierwszym miejscu w sprzedaży czystego alkoholu na "głowę" przypadło Luxemburgowi, drudzy są Czesi...

Ale statystyki należy traktować z pewną dozą "ostrozności"; przeliczana jest sprzedaż (oficjalna).
    Luxemburczycy twierdzą, że tę statystykę "nabili" im goście z zagranicy, szczególnie Francuzi i Niemcy, którzy tam robią zakupy ze względu na cenę.

W ostatnie miejsce Bułgarii też trudno uwierzyć... Może i mało kupują, bo sami, "przemysłem domowym" wytwarzają?

Potraktuj ten "news" Aniu w kategorii ciekawostek, hihihi

Einmal editiert, zuletzt von Choma (3. Februar 2009 um 21:51)

• - Plaża była zbyt piaszczysta, proszę o zwrot kosztów ponieważ w folderze było napisane o sztucznym zapiaszczeniu plaży.

- Od sprzedawcy na ulicy za 5 euro kupiliśmy okulary przeciwsłoneczne firmy "RAY-BAN". Zostaliśmy oszukani, bo okazało się że są podrobione.

- Nikt nam nie powiedział, że w morzu są ryby. Dzieci były zaskoczone.

- Opalanie topless powinno być zabronione. Moje wakacje nie udały się, bo mąż całymi dniami oglądał się za innymi, półnagimi kobietami.

- Lot z Jamajki do Anglii zajął nam aż dziewięć godzin. Ciekawe że Amerykanie mogli wrócić do domu już po trzech. Dlaczego wasza agencja nie ma takich szybkich samolotów.

- Ja i mój narzeczony zabukowaliśmy pokój z dwoma oddzielnymi łóżkami. Tymczasem otrzymaliśmy jedno podwójne. Pociągam państwa do odpowiedzialności za ciążę, w którą zaszłam, a której by nie było, gdybyśmy otrzymali to, o co prosiliśmy.

- Porównałam rozmiar naszego dwupokojowego apartamentu z trzypokojowym, który przydzielili państwo naszym znajomym. Był znacząco mniejszy, domagam się zwrotu kosztów.

- W broszurze napisali państwo: "W hotelu nie ma fryzjerów". Jesteśmy stażystami tego zawodu. Czy możemy tam zamieszkać na stałe?

- Jesteśmy oburzeni z powodu naszych wczasów w Hiszpanii. recepcjonistka mówiła po hiszpańsku, jedzenie było hiszpańskie. Za dużo obcokrajowców.

- Musieliśmy stać w kolejce za lodami na zewnątrz, to oburzające, bez żadnej klimatyzacji.

- Państwa obowiązkiem jeszcze przed wyjazdem było przestrzec nas przed głośnymi i niekulturalnymi gośćmi hotelowymi.

- Lokalni sprzedawcy są leniwi. Zamykają sklepy popołudniu(sjesta).Bardzo często miałam ochotę coś kupić właśnie w trakcie tej ich sjesty, która powinna być zabroniona.

- W czasie moich wakacji na Goa (Indie) byłam rozczarowana tym, że praktycznie każda potrawa restauracyjna serwuje curry. Nie jadam pikantnych potraw.

- Jedna z rezydentek hotelu groziła, że zadzwoni na policję, twierdząc, że została zamknięta na klucz przez personel w pokoju. Tymczasem, okazało się, że omyłkowo wywiesiła kartkę "nie przeszkadzać".

- Zabukowaliśmy wycieczkę do parku wodnego, ale nikt nam nie powiedział, że mamy ze sobą zabrać kostiumy kąpielowe i ręczniki.

- Dopiero na miejscu okazało się, że piasek na plaży nie jest taki jak na ulotce. Na zdjęciu był żółty, a tak naprawdę był biały, to oburzające.

- Zostałam pokąsana przez komara na plaży. Nikt z państwa nie powiedział, że mogą kąsać.

Takich właśnie problemów wakacyjnych, życzę naszym rodakom w Polsce, w nadchodzącym okresie urlopowym. A naszym Agencjom Podróży, aby mieli tylko takie problemy z turystami.

żródło: http://interia360.pl/artykul/z-ksiazki-skarg-i-zazalen,20942

• Około pięciuset osób słuchało w Panteonie muzyków z Rosji, którzy wykonywali w ubiegłą niedzielę muzykę Vivaldiego. Tuż przed ostatnim utworem, na 4 minuty przed planowanym zakończeniem koncertu, na scenę weszła kobieta, która ogłosiła, że minęła godzina 18.00, czyli pora zamknięcia.

- Nie było zgody na przedłużenie otwarcia Panteonu ze strony urzędu ochrony zabytków w Wiecznym Mieście - oświadczyła, po czym stanowczo nakazała przerwać koncert.

Artyści stali skonsternowani nie wiedząc, co się dzieje. Muzycy i śpiewaczki byli gotowi występować dalej, dlatego nie schodzili ze sceny. Jednak dozorczyni, wspomagana przez inną osobę z personelu, kategorycznie - mimo okrzyków widowni "Hańba!" i "Grajcie dalej!" - zabroniła im występu. Kiedy mimo to chwycili za instrumenty i zaczęli kontynuować koncert, niemal przegoniła ich ze sceny. :szok

Concerto al Pantheon sospeso per decisione della soprintendenza

http://www.youtube.com/watch?v=R6NV7w…player_embedded

Jetzt mitmachen!

Du hast noch kein Benutzerkonto auf unserer Seite? Registriere dich kostenlos und nimm an unserer Community teil!