Paczka do Niemiec / Paket nach Deutschland

• Dzień dobry , mam dwa pytanka z samego ranka :prosi
    Jak jest najtaniej wysłać paczkę z Jeleniej Góry do Niemiec ? Oprócz Poczty Polskiej , bo nie tania i ma takie skomplikowany cennik że go nie pojmuję za bardzo . Mam nadzieję że ktoś z Was trochę lepiej się na takich sprawach zna . Z góry dziękuję za pomoc :cmok
    Krzychu

Wolne Tłumaczenia wszystkich rodzajów .
    Polsko-niemieckie , niemiecko-polskie rozwiązywania spraw problematycznych .
    Tłumaczenia w urzędach i prawne wspomaganie obywateli Polski w 58093 Hagen i w okolicach ( 20 km ) .
    Numer telefonu przez E-Mail

HABE DUMMHEIT STUDIERT , WURDE NICHT KLUG DARAUS

• 1. moeglichkeit; persoenlich (zu fuss, auto)
    2. ups, dpd, gps itp
    3. poczta
    haengt vom warenwert ab..................gell TOMMY :plotki :nerwus
    versichern kann man es auch bei der poczta; generell sollte man da nicht sparen an postgebuehren :stres
    da verstehe ich wieder mal :ROTFL nicht das polnische "tanie" denken :nie

Einmal editiert, zuletzt von olaf (17. November 2010 um 15:51)

• Dankschööö Olaf ! :oklasky

zu Fuss ist es ja auch nicht unbedingt billig , da von mir nach Hirschberg ( Jelenia Góra ) is so um die 700 Km. Also kostet mich der Marsch so 4-5 Paar Schuh , odda ? Das mit DPD GLS usw. ist ja schön und gut , abba , entweder bin ich blind oder gib et keine filialen dort , im Netz hab leider nicht gefunden :nie .
    Und "tanie" ist mitlerweile nicht unbedingt mehr nur "polnisch" . Wirst staunen was für Limos momentan auf Aldi Parkplätzen zu finden sind . Und seeeeeeehr viele Leutsche bezahlen nun mal so auch Spass dort mit Goldenen American usw.
    Und versichern muss nicht unbedingt sein , will nur abundzu Käse und Wurst aus Polen :cwaniak

Aber danke Dir für Mühe und Hilfe :piwo

Kris

Tłumaczenia w urzędach i prawne wspomaganie obywateli Polski w 58093 Hagen i w okolicach ( 20 km ) .

• Zitat

Original von clydexxl
    Dankschööö Olaf ! :oklasky

zu Fuss ist es ja auch nicht unbedingt billig , da von mir nach Hirschberg ( Jelenia Góra ) is so um die 700 Km. Also kostet mich der Marsch so 4-5 Paar Schuh , odda ? Das mit DPD GLS usw. ist ja schön und gut , abba , entweder bin ich blind oder gib et keine filialen dort , im Netz hab leider nicht gefunden :nie .
    Und "tanie" ist mitlerweile nicht unbedingt mehr nur "polnisch" . Wirst staunen was für Limos momentan auf Aldi Parkplätzen zu finden sind . Und seeeeeeehr viele Leutsche bezahlen nun mal so auch Spass dort mit Goldenen American usw.
    Und versichern muss nicht unbedingt sein , will nur abundzu Käse und Wurst aus Polen :cwaniak

Aber danke Dir für Mühe und Hilfe :piwo

Kris

ich sag nur eins: KAESE

• Zitat

Original von clydexxl

... will nur abundzu Käse und Wurst aus Polen :cwaniak ... .

Wurst und Käse ? Hmmm ... also ich kenne da einen tollen Supermarkt, bequem mit der Straßenbahn zu erreichen, da kriege ich polnische / russische / ukrainische Lebensmittel in jeder beliebigen Menge. :pocieszacz

• najtaniej - poszukać ludzi (np. na przystanku autobusowym, gdzie jadą autobusy do Niemiec w Twoja okolicę), którzy do D jadą...
    W niektórych liniach (np. Eurolines) można też paczkę przekazać u kierowcy... Odbiór własny w miejscu wskazanym :oczko

[color=#000066]Jeśli potrafisz śmiać się z siebie, będziesz miał ubaw do końca życia[/color] :D

• von mir nach Düsseldorf , naja , bei der Verkehr dauert ja genauso lange wie nach Polen , Pan Tadeusz , aber gut zu wissen.....

• Dzięki Choma , chłopaki będą się pytać. Dzwoniłem przed chwilą. Mówili co prawda że coś takiuego to pierwszy raz słyszą , ale się popytają :papa2

• Możesz też wrzucic w google hasło: firma kurierska to zobaczysz tez wiele firm prywatnych, które tym się zajmują.
    Poczta Polska jest faktycznie najdroższą firmą i jej nigdy nie polecę.
    Widziałam wielokrotnie, jak kierowca autobusów rejsowych przekazywał paczki - odbierali je osobiście ludzie na przystankach w Niemczech (i w Polsce w rejsach z Niemiec); nie wiem, ile to kosztuje.

[color=#000066]Jeśli potrafisz śmiać się z siebie, będziesz miał ubaw do końca życia[/color] :D

• Znam jedną firme przewożącą ludzi , która bierze okazjonalnie paczki z Niemiec do Polski. Biorą 10 Euro niezależnie od wielkości paczki i dowożą bezpośrednio pod wskazany adres. Więc popytaj albo poszukaj w Twojej okolicy , napewno w Polsce biorą mniejszą opłatę.

When nothing goes right, go left!

• Zitat

Original von clydexxl
    von mir nach Düsseldorf , naja , bei der Verkehr dauert ja genauso lange wie nach Polen , Pan Tadeusz , aber gut zu wissen.....

... und der Laden ist groß genug ... da kann man seine "Fresspakete" bestimmt auch bestellen ... oder Pan Tadeusz schickt Dir ein Care-Paket, wenn es ganz dirngend wird. Man kann über alles reden . :plotki

• Ich wusste es , auf Pan Tadeusz ist wie immer Verlass , ich mach schon mal ne Liste und frage vorsichtshalber die Kinna . :oklasky

Jetzt mitmachen!

Du hast noch kein Benutzerkonto auf unserer Seite? Registriere dich kostenlos und nimm an unserer Community teil!