Krucho - drożdżowe rogaliki

  • Krucho - drożdżowe rogaliki

    Składniki:

    25 dag margaryny lub masła
    5 dag drożdży
    pół kg mąki
    łyżeczka cukru
    szczypta soli
    2 jaja
    2 łyżki kwaśnej śmietany
    powidła lub dżem

    Sposób przyrządzania:
    Drożdże, cukier i śmietanę rozmieszać, zostawić na parę minut aż urosną. Z mąki, margaryny, jaj, dodając soli i wyrośniętych drożdży, przygotować ciasto jak na kopytka, schłodzić, wałkować placuszki, ciąć na 4 części, włożyć powidła, zawinąć rogalik. Piec około 40 minut w średnio nagrzanym piekarniku

    Smacznego :oczko

Jetzt mitmachen!

Du hast noch kein Benutzerkonto auf unserer Seite? Registriere dich kostenlos und nimm an unserer Community teil!