• W Berlinie słoneczny zimowy dzień. :ostr W nocy spadło 5 cm śniegu.

... und nein: Das in Polen an vielen Straßen anzutreffende Warnschild mit der Aufschrift 'PIESI' bedeutet nicht, dass mit auf der Straße herumlaufenden Hunden zu rechnen ist! :haha

(pies, pl. psy -> Hund --- pieszy, pl. piesi -> Fußgänger) :oczko

• Dzisiaj rano niespodzianie zapukała do mych drzwi.
    Wcześniej niż oczekiwałem przyszły te cieplejsze dni.
    Zdjąłem z niej zmoknięte palto, posadziłem vis a vis.
    Zapachniało, zajaśniało wiosna, ach to ty.
    [COLOR=green][SIZE=16]Wiosna, wiosna, wiosna, ach to ty...[/SIZE][/COLOR]

[COLOR=orangered]Ludzie, w Berlinie wspaniaaała pogódka!!![/COLOR]
    :muza :muza :muza

... und nein: Das in Polen an vielen Straßen anzutreffende Warnschild mit der Aufschrift 'PIESI' bedeutet nicht, dass mit auf der Straße herumlaufenden Hunden zu rechnen ist! :haha

• Beschissenes Wetter heute... Stürmt als wäre ich an der Ostsee und arschkalt isses auch noch. Gleich mal Holz fürs Kamin holen...

brrrrrrrrrr

• no to gratuluje pogody, ja niestety na wiosne musze jeszcze troche poczekac, u mnie zimno i wieje halny, pomimo ze Tatry daleko :papa2

[FONT=tahoma]Wahre Menschlichkeit ist köstlicher als alle Schönheit der Erde[/FONT] JOHANN HEINRICH PESTALOZZI

• już przed dwoma tygodniami byliśmy na wycieczkce rowerowej... bez kurtek, w słońcu było +20... piwo na kocyku, nad wodą smakowało wybornie!!!

Dzisiaj - tylko słońce, błękitne niebo, temp. ~+16... cały dzień pracowaliśmy w ogródku: WIOSENNE PORZĄDKI! a ognisko - jak w wielkanocny poniedziałek (tyle "śmieci" do spalenia było).
    Cudowny dzień!

ps
    Skutki tej pogody było "słychać" prawie cały dzień: straż pożarna kilka razy była wzywana do pożaru (teraz też znowu wyje syrena...)

[color=#000066]Jeśli potrafisz śmiać się z siebie, będziesz miał ubaw do końca życia[/color] :D

2 Mal editiert, zuletzt von Choma (10. März 2008 um 21:51)

• od dwóch godzin pada.... bardzo mokry śnieg... temperatura +2, ale na wzniesieniach ŚLIZGAWICA... okolice Wrocławia i Wrocław zkorkowanw przez ślizgające się TIRy... dzieciaki się cieszą... :oczko

[COLOR=blue][SIZE=16]Witaj zimo![/SIZE][/COLOR] Ale nie zostawaj długo :prosi

tak wyglądało u nas za oknem krótko po 15-ej...

• W Berlinie tylko deszcz ze śniegiem, jedynie zaparkowane samochody są przykryte cienką warstwą śniegu.

• W Bremen dzisiaj też padał snieg. moja madame już chciała iść na sanki :ROTFL
    hihi, jeszcze trochę za wcześnie.
    Fajnie by było jakby na gwiazdkę leżał śnieg. Jakoś mi tego brakuje...

• Wolfsburg: Es ist arg kalt und schneit. Muß heute Nacht näher an "meine Wärmflasche" rücken. :muza

• W Berlinie po kilku deszczowych i śnieżnych dniach słonecznie i prawie wiosennie. :usmiech

• u nas też teraz jest ślizgawica... pdałą deszcz ze śniegiem i wszystko zamarzło (-3 stopnie); zima nie odpuszcza... ale...
    Już bliżej niż dalej do wiosny! juhuupppppppp! :hura
    Wkrótce będzie piękniej!!! Głowa do góry!!! :kwiatek

[color=#000066]Jeśli potrafisz śmiać się z siebie, będziesz miał ubaw do końca życia[/color] :D

Jetzt mitmachen!

Du hast noch kein Benutzerkonto auf unserer Seite? Registriere dich kostenlos und nimm an unserer Community teil!