W Berlinie słoneczny zimowy dzień. W nocy spadło 5 cm śniegu.

Pogoda
-
-
Dzisiaj rano niespodzianie zapukała do mych drzwi.
Wcześniej niż oczekiwałem przyszły te cieplejsze dni.
Zdjąłem z niej zmoknięte palto, posadziłem vis a vis.
Zapachniało, zajaśniało wiosna, ach to ty.
[COLOR=green][SIZE=16]Wiosna, wiosna, wiosna, ach to ty...[/SIZE][/COLOR][COLOR=orangered]Ludzie, w Berlinie wspaniaaała pogódka!!![/COLOR]
-
Beschissenes Wetter heute... Stürmt als wäre ich an der Ostsee und arschkalt isses auch noch. Gleich mal Holz fürs Kamin holen...
brrrrrrrrrr
-
Hier ähnlich wie bei Arek, sehr starker Wind da wackelt ja die ganze Bude!!!
Mangels Kamin bleibt mir nur die Wärmflasche. -
Zitat
Original von Matti
Dzisiaj rano niespodzianie zapukała do mych drzwi.
Wcześniej niż oczekiwałem przyszły te cieplejsze dni.
Zdjąłem z niej zmoknięte palto, posadziłem vis a vis.
Zapachniało, zajaśniało wiosna, ach to ty.
[COLOR=green][SIZE=16]Wiosna, wiosna, wiosna, ach to ty...[/SIZE][/COLOR][COLOR=orangered]Ludzie, w Berlinie wspaniaaała pogódka!!![/COLOR]
no to gratuluje pogody, ja niestety na wiosne musze jeszcze troche poczekac, u mnie zimno i wieje halny, pomimo ze Tatry daleko
-
już przed dwoma tygodniami byliśmy na wycieczkce rowerowej... bez kurtek, w słońcu było +20... piwo na kocyku, nad wodą smakowało wybornie!!!
Dzisiaj - tylko słońce, błękitne niebo, temp. ~+16... cały dzień pracowaliśmy w ogródku: WIOSENNE PORZĄDKI! a ognisko - jak w wielkanocny poniedziałek (tyle "śmieci" do spalenia było).
Cudowny dzień!ps
Skutki tej pogody było "słychać" prawie cały dzień: straż pożarna kilka razy była wzywana do pożaru (teraz też znowu wyje syrena...) -
pada deszcz, wiatr,pada deszcz a teraz za 5 Minut słoneczko mamy
-
szaro-buro i deszczowo... nic się nie chce robić...
-
od dwóch godzin pada.... bardzo mokry śnieg... temperatura +2, ale na wzniesieniach ŚLIZGAWICA... okolice Wrocławia i Wrocław zkorkowanw przez ślizgające się TIRy... dzieciaki się cieszą...
[COLOR=blue][SIZE=16]Witaj zimo![/SIZE][/COLOR] Ale nie zostawaj długo
tak wyglądało u nas za oknem krótko po 15-ej...
-
Brrrrrrrr, und in Wolfsburg schlagen die "Frühlingstriebe" aus.
-
W Berlinie tylko deszcz ze śniegiem, jedynie zaparkowane samochody są przykryte cienką warstwą śniegu.
-
W Bremen dzisiaj też padał snieg. moja madame już chciała iść na sanki
hihi, jeszcze trochę za wcześnie.
Fajnie by było jakby na gwiazdkę leżał śnieg. Jakoś mi tego brakuje... -
... teraz też mamy śnieg...
-
W Dabrowie tez tylko deszcz ze śniegiem, jedynie zaparkowane samochody są przykryte cienką warstwą śniegu.
Faul bin ich, was Matti?
Aber heute morgen die Winterreifen aufgezogen.. -
Wolfsburg: Es ist arg kalt und schneit. Muß heute Nacht näher an "meine Wärmflasche" rücken.
-
W Berlinie po kilku deszczowych i śnieżnych dniach słonecznie i prawie wiosennie.
-
Tagsueber Gummistiefel, abends gefuetterte Winterlatschen
-
W Warszawie pogoda do kitu, śnieg, deszcz, wichura, zimno i ponuro
<w pracy atmosfera do kitu rowniez i ogolnie wszystko jest beeee
>
-
u nas też teraz jest ślizgawica... pdałą deszcz ze śniegiem i wszystko zamarzło (-3 stopnie); zima nie odpuszcza... ale...
Już bliżej niż dalej do wiosny! juhuupppppppp!
Wkrótce będzie piękniej!!! Głowa do góry!!! -
Pogoda sie poprawi, ale w pracy .....
Ale dzięki serdeczne za dobre słowo
-
Jetzt mitmachen!
Du hast noch kein Benutzerkonto auf unserer Seite? Registriere dich kostenlos und nimm an unserer Community teil!