Lerne polnisch und könnte Hilfe brauchen...

• dzisiaj też małem stres. (obwohl es sehr deutsch klingt)

aktualne ma Monatsabschluss in der Buchhaltung... :wnerw (aktualnie/teraz mam zamknięcie miesiąca w księgowości) :oczko trudne?

ale jutro będzie relaks... :ROTFL

Polska to piękny kraj oder Polska jest pięknym krajem

Pozdrawiam! Miłych snów :usmiech

• Witaj Lars,

ja pracuję codziennie po siedem i pół godziny. Jestem przeciętnie po półtorej godziny w drodze. Jak jest korek na autostradzie to moj czas powrotu do domu się wydłuża. Jestem jednak szcześliwa jak zdrowo powracam do domu.
    Życzę miłego odpoczynku
    ysewa

[FONT=tahoma]Wahre Menschlichkeit ist köstlicher als alle Schönheit der Erde[/FONT] JOHANN HEINRICH PESTALOZZI

• Zitat

Original von ysewa
    Witaj Lars,

ja pracuję codziennie po siedem i pół godziny. Jestem przeciętnie po półtorej godziny w drodze. Jak jest korek na autostradzie to moj czas powrotu do domu się wydłuża. Jestem jednak szcześliwa jak zdrowo powracam do domu.
    Życzę miłego odpoczynku
    ysewa

witam ciebie

hmm. ich bin leider völlig überfordert :zalamka leider versthe ich nur einzelne wörter und kann mir keinen richtigen Zusammenhang bilden...

"ich arbeite täglich (po?) sieben (i pół) welche grundform?) stunden. ich bin (przeciętnie po półtorej) stunden (w drodze). Wie es ist (korek) auf der autobahn das meine zeit (powrotu) zu hause (się wydłuża)......

wie Du siehst, bekomme ich keinen vernünftigen Zusammenhang hin... mein wörterbuch liegt leider gerade im auto... :oczko

• Zitat

Original von Lars726

"ich arbeite täglich (po?) sieben (i pół) welche grundform?) stunden. ich bin (przeciętnie po półtorej) stunden (w drodze). Wie es ist (korek) auf der autobahn das meine zeit (powrotu) zu hause (się wydłuża)......

wie Du siehst, bekomme ich keinen vernünftigen Zusammenhang hin... mein wörterbuch liegt leider gerade im auto... :oczko

po - könnte man hier mit "am" übersetzen
    i pól - "und halb"
    przeciętnie po półtorej - "durchschnittlich eineinhalb"
    w drodze - unterwegs
    korek - Stau
    powrotu - Rückfahrt
    się wydłuża - sich verlängert

[font=Comic Sans MS][size=24][color=firebrick]w w w . B a i l a M e - F i t . d e[/color][/size][/font]
    [size=18][color=blue]* fit mit Tanzen *[/color][/size]

• Zitat

od Lars726
    dzień dobry...
    mam nadzieje ze teraz jesteś wyspać się... :zacieszacz
    Życzę miłego sobotą...

mam nadzieję, że teraz jesteś wyspana
    życzę miłej soboty

in PL
    sobota - Fem.; miła sobota
    niedziela - auch
    Montag=poniedziałek - Mask. und miły poniedziałek
    wtorek - dito
    środa - Fem. (wie sobota)
    czwartek - Mask (wie wtorek)
    piątek - dito

[color=#000066]Jeśli potrafisz śmiać się z siebie, będziesz miał ubaw do końca życia[/color] :D

• Zitat

Original von HSnoopy
    Dlaczego twój kurs dla ciebie nie jest przyjemność? [COLOR=red]bo mamy jedno stare osub w kurs der permanent das gleiche fragt und rozumie nic...[/COLOR]

To nie jest dobrze. Co teraz robicie w kursie?[COLOR=red]nic. to jest problem.[/COLOR]

Wenn du es nicht lesen kannst, übersetze ich auch :papa2

Jetzt mitmachen!

Du hast noch kein Benutzerkonto auf unserer Seite? Registriere dich kostenlos und nimm an unserer Community teil!