Witam! Nazywam się Patryk, pochodzę z Polski i mieszkam teraz we Wrześni ( niedaleko Poznania). Zarejestrowałem się, bo chciałbym podszkolić swój ulubiony język - niemiecki, no i oczywiście poznać nowych ludzi oraz być w grupie, która łamie stereotypy o Niemcach w Polsce i na odwrót Bardzo lubię Niemcy i Niemców, podoba mi się Wasz język ( angielski jest zbytpopularny) i Wasza mentalność i Wasz Rammstein
Swoje posty będę starał się pisać w j. niemieckim i polskim (angielskim jest nudny). Oczywiście polski - mój język ojczysty - jest perfekt i tu służę pomocą. To samo chcę z niemieckim od Was
Hallo! Ich heisse Patryk und ich komme aus Polen. Ich wohne jetz in Wreschen ( schliessen Posen). Ich habe mich registriert hier, weil ich meine Lieblingssprache - Deutsch kennen lernen moechte, und man sein in der Gruppe, die die Sterotypen bei Dutsche in Polen brechen und na klar umgekehrt Ich mag sehr Deutschland und Deutsche, Ich gaefalle mir Ihre Sprache ( Englisch ist zu populaer) und Ihre Mentaliteat und Ihr Rammstein
Meine Posten werde ich in Deutsche und Polnisch (Englisch ist langweilig) schreiben. Na klar Polnisch - meine Muttersprache -ist perfekt und Ich bin hier hilfreich und will dasselbe bei Ihr
Gruesse aus Polen
Pozdrowienia z Polski