Dzień dobry !
Moje imę jest Hansem. Jestem 70lat stary i mieszkam przy Lipsku.
Nauczyłem się w samokształcenie polskiego języka.
Czyli nigdyi nie otrzymałem jedynej lekcji nauki w tym języku.
Mam obecnie jeszcze kilka problemów z polskągramatyką.
Mam nadzieę,że ja moje umiejętności w polskim j ęzyku przez regularne kontakty mail
polepszyć może.
Mein erster Beitrag
-
Janurz -
3. Februar 2010 um 17:36
-
-
To prawda że masz ,,pewne problemy" ale żaden mistrz nie spadł z nieba, bardzo chętnie mogę z Toba konwersować, za pňł roku będziesz mistrzem :o)
-
Zitat
Originally posted by cortesss
To prawda że masz ,,pewne problemy" ale żaden mistrz nie spadł z nieba, bardzo chętnie mogę z Toba konwersować, za pňł roku będziesz mistrzem :o) -
Dobry wieczór Janusz,
witam na forum!
Z Twoim językiem polskim jest prawie tak, jak z moim niemieckim!
Gdy się sami uczymy to dobrze jest, gdy ktoś nasze błędy koryguje, prawda?
Dlatego na niebiesko - małe poprawkiDzień dobry !
Moje imę jest Hansem [color=blue]Moje imię jest Hans /besser: Mam na imie Hans[/color].
Jestem 70lat stary i mieszkam przy Lipsku. [color=blue] Mam 70 lat i mieszkam w (in) Lipsku / koło (bei) Lipska[/color]
Nauczyłem się w samokształcenie polskiego języka. [color=blue]Nauczyłem się sam języka polskiego[/color]
Czyli nigdy nie otrzymałem jedynej lekcji nauki w tym języku. [color=blue]Czyli nigdy nie pobierałem lekcji nauki tego języka[/color]
Mam obecnie jeszcze kilka problemów z polską gramatyką.
Mam nadzieę, że ja moje umiejętności w polskim języku przez regularne kontakty mail
polepszyć może. [color=blue]Mam nadzieję, że moje umiejętności w języku polskim mogę polepszyć przez regularne kontakty mailowe[/color]Pozdrawiam spod Wrocławia
Choma -
Witam serdecznie na forum i dobrej zabawy!
ZitatOriginal von Janurz
Mam obecnie jeszcze kilka problemów z polskągramatyką.Trening czyny mistrza
-
hallo Janurz,
na das hat doch geklappt.
willkommen bei uns im forum.
dass es hier einige gibt, die immer helfen, hast du ja gerade schon feststellen duerfen.
viel spass mit uns...
Jetzt mitmachen!
Du hast noch kein Benutzerkonto auf unserer Seite? Registriere dich kostenlos und nimm an unserer Community teil!