Mein erster Beitrag

• Dzień dobry !
    Moje imę jest Hansem. Jestem 70lat stary i mieszkam przy Lipsku.
    Nauczyłem się w samokształcenie polskiego języka.
    Czyli nigdyi nie otrzymałem jedynej lekcji nauki w tym języku.
    Mam obecnie jeszcze kilka problemów z polskągramatyką.
    Mam nadzieę,że ja moje umiejętności w polskim j ęzyku przez regularne kontakty mail
    polepszyć może.

• To prawda że masz ,,pewne problemy" ale żaden mistrz nie spadł z nieba, bardzo chętnie mogę z Toba konwersować, za pňł roku będziesz mistrzem :o)

• Zitat

Originally posted by cortesss
    To prawda że masz ,,pewne problemy" ale żaden mistrz nie spadł z nieba, bardzo chętnie mogę z Toba konwersować, za pňł roku będziesz mistrzem :o)

• Dobry wieczór Janusz,
    witam na forum!
    Z Twoim językiem polskim jest prawie tak, jak z moim niemieckim!
    Gdy się sami uczymy to dobrze jest, gdy ktoś nasze błędy koryguje, prawda?
    Dlatego na niebiesko - małe poprawki

Dzień dobry !
    Moje imę jest Hansem [color=blue]Moje imię jest Hans /besser: Mam na imie Hans[/color].
    Jestem 70lat stary i mieszkam przy Lipsku. [color=blue] Mam 70 lat i mieszkam w (in) Lipsku / koło (bei) Lipska[/color]
    Nauczyłem się w samokształcenie polskiego języka. [color=blue]Nauczyłem się sam języka polskiego[/color]
    Czyli nigdy nie otrzymałem jedynej lekcji nauki w tym języku. [color=blue]Czyli nigdy nie pobierałem lekcji nauki tego języka[/color]
    Mam obecnie jeszcze kilka problemów z polską gramatyką.
    Mam nadzieę, że ja moje umiejętności w polskim języku przez regularne kontakty mail
    polepszyć może. [color=blue]Mam nadzieję, że moje umiejętności w języku polskim mogę polepszyć przez regularne kontakty mailowe[/color]

Pozdrawiam spod Wrocławia :oczko
    Choma

[color=#000066]Jeśli potrafisz śmiać się z siebie, będziesz miał ubaw do końca życia[/color] :D

• Witam serdecznie na forum i dobrej zabawy! :papa2

Zitat

Original von Janurz
    Mam obecnie jeszcze kilka problemów z polskągramatyką.

Trening czyny mistrza :oczko

Jetzt mitmachen!

Du hast noch kein Benutzerkonto auf unserer Seite? Registriere dich kostenlos und nimm an unserer Community teil!